Voeding als medicijn

Voeding is de basis van je gezondheid, Met voeding voed je je lichaam. Maar eet je de juiste dingen? En hoe weet je dat? Heel veel artikelen over voeding en wat gezond is spreken elkaar tegen. Wat gezond is, is voor iedereen anders en hangt ook nog eens af van je constitutie op een bepaald moment. Belangrijk is om te kijken hoe je er nu voor staat en wat je dan beter wel en niet kunt eten en dat je geen bewerkte producten koopt. Wil je hierover advies neem dan contact op!

 

Workshop Voeding volgens de 5 elementen

In deze workshop van 4 uur, gaan we de basisprincipes van de chinese voeding volgens de 5 elementen leren kennen en hoe je dat zelf op een praktische manier al heel snel kunt toepassen. We leren de smaken en eigenschappen per element kennen en wat de invloed is van de seizoenen op het eten. Welke 'temperatuur' heeft het voedsel, waar moet je op letten en hoe pas je de kennis toe in je dagelijkse eten. Natuurlijk gaan we het ook proeven. De workshop is inclusief een kopje kruidenthee / koffie en een gezonde versnapering.

Tarief: 40 euro pp, minimaal 3 deelnemers. Datum: wordt nog ingepland. Ook kun je er zelf om vragen als je met 3 personen of meer bent! Je kunt je ook alvast aanmelden, dan kom je op de wachtlijst tot er 3 deelnemers zijn 

Individueel voedingsadvies

In het eerste gesprek bespreken we wat je doelen zijn, of je bepaalde klachten heb en hoe ik je daarbij kan helpen. Ik ga daarbij uit van de filosofie van de chinese geneeskunde en de bijbehorende voedingstherapie. Heb je bepaalde klachten dan kijken we welke voedingsmiddelen je op dit moment kunnen helpen, eventueel aangevuld met de juiste kruiden, die je zelf kunt meebereiden met het eten.

Je krijgt praktisch adviezen mee voor de dagelijkse maaltijden, over algemene producten die je beter wel of  niet kan eten, over gezonde eetgewoontes en een gezonde benadering van voedsel.

Naast een goed eetpatroon is ook gezond bewegen belangrijk, vaak is een gecombineerde aanpak de beste. Ik kan je daarbij ook adviseren.

Belangrijk is, dat je zelf gemotiveerd bent om aan je gezondheid te werken, ik kan je daarbij helpen, maar jij zit aan het roer!

Hoewel de cursus die ik gevolg heb bij OTCG wordt erkend door de meeste beroepsverenigingen, ben ik geen diëtist. Bij ernstige klachten raad ik je aan om naar de huisarts of een diëtist te gaan.

Voorbeeld: gezond of niet?

  • groene thee gezond? Niet voor iedereen. Indien je kouwelijk bent aangelegd, vaak verkouden bent, kun je beter niet dagelijks groene thee drinken vanwege de thermische verkoelende werking, hetzelfde geld voor munt thee.
  • sambal of verse rode pepers, lekker om zo nu en dan een gerecht heet en scherp te maken, maar veelvuldig gebruik creëert ‘hitte’ in je lichaam met bijbehorende symptomen. Je kunt dit dan juist wel weer gebruiken als je net hebt kou gevat om de ‘koude’ uit je lichaam te drijven!